"Зеленчуково влакче" 

Децата от група "Плодчета" направиха с много любов и въображение красиво зеленчуково влакче с вагончета от пресни зеленчуци,напълнени с извара и украсени с пресни зелени подправки, което пое към първата гара по релсите напарвени от праз лук.

"Познай по вкуса" - игра

 В тази забавна игра децата опитаха различни храни със завързани очи, като по вкуса  трябваше да познаят каква е храната. 

"Как се храним у дома"

Всеки ден децата сами правиха преценка как се хранят у дома и поставяха съответния стикер върху специално приготвеното за това табло.
 

"Хранителна пирамида"

                            

 

"Картина от плодове"

Децата от група "Плодчета" се превърнаха в едни малки художници , но не с четки и боички, а с помоща на пресни , вкусни и цветни плодове, с които направиха красиви картини 
 
 
 

 

"Аз съм вежлив"- открит урок

Децата научиха, че ние можем да чуем и да видим межливостта.Чуваме я чрез вълшебните думички, които използваме всеки ден.Виждаме я в добрите постъпки, когато някой ни се усмихне без причина, когато някой ни помогне без да сме потърсили помощ.Вежливите хора блестят като звездичките, които децата получиха.

Откриване на учебната 2020 -2021 година

Откриването на учебната година е събитие изпълнено с радост, смях и весела глъчка.Това е дългоочакван ден не само за всички ученици, но и за нашите възпитанаци от подготвителна група "Плодчета".
 

Ден на революция в храненето

 
 
16.05.2020 год. "Ден на революция в храненето"
За втора поредна година децата от група "Плодчета" се включиха в националната кампания Ден на революцията в храненето-2020 год. , организирана от фондация "За храната".Макар и виртуално отново готвихме заедно с децата с подкрепата на родителите.С тази инициатива се стремим да научим децата, че здравето е тяхното най-голямо богатство.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22.03.2020 год.
В знак на съпричастност къв всичко случващо се около нас продължихме инициативата "Предай нататък".Децата от група "Плодчета нарисуваха дъги като символ на надеждата , че всички отново скоро ще сме заедно.
 
 
 
 
 

 

06.03.2020 год.

Ресторант "Здраве"- открита ситуация с родители

Децата от група"Плодчета" поканиха своите майки на ресторант, в който те сами приготвиха и сервираха здравословна храна.

03.03.2020 год.

Децата от трета група "Плодчета" взеха участие в отбелязването на националния празник 3 март.

19.12.2019 год.

За да бъде Земята едно по-добро място , днес 19.12.2019 год. децата от група „Плодчета“ при ДГ“Здравец“ засадиха по едно дръвче от семена /червен дъб и явор/.В бъдеще заедно ще проследим процеса на поникване като полагаме необходимите за това грижи.

Нека заедно да подобрим света , в който живеем и въздуха , който дишаме!

 

06.11.2019 год.

Едно незабравимо преживяване от посещението на "Хлебна къща" гр.Копривщица

02.10.2019 год. 

Децата от група "Плодчета" посетиха зеленчуковия пазар , където се запознаха с разнообразието и богатството от плодове и зеленчуци през есента.

19.06.2019 год.

Номинация за ДГ "Здравец" за участие на децата във второто издание на Националните детски номинации опазване на природата и животните. Рисунката на Карина Спасова от група "Плодчета" беше част от изложбата в Народното събрание.

 

Тържество - даване име на група